lördag 17 september 2011

helgfrukost.


På helgerna laddar jag kaffebryggaren med mitt favoritbryggkaffe for now: Classic Reko. Ekologiskt, fairtrade och verkligen supergott! Det är bara på helgerna som jag dricker kaffe till frukost så det känns lite speciellt sådär. ;-)

Jag skippar den vanliga mjölken - dels för att jag ju försöker undvika mjölkprodukter men också för att jag har upptäckt att jag mår illa av mjölk i kaffe. Min storasyster har börjat dricka sitt kaffe svart för att hon också har mått så illa av mjölken, men jag är inte typen som dricker svart. Dä' går aldri', som vi säger här i Närke. Istället har jag i sojamjölk och det smakar och funkar kanoners! Dessutom ser det lite ut som cappuccino eftersom den blir lite skummig, och det är ju helt klart ett plus. ;-)

Och så älskar jag mina röda muggar från Rice, som jag bara dricker kaffe ur. Helgspeciellt, som sagt!

Det är ju inte bara kaffe som slinker ner, fast den här lördagsmorgonen var relativt avskalad jämfört med hur jag gärna styr upp kosan. I dag blev det kokt ägg, knäckebrödssmörgås och en smoothie gjord på sojayoghurt, banan, ananas-apelsinjuice och jordgubbar. Inte helt fel!