tisdag 30 augusti 2011

tisdagskväll.

För bara en liten stund sedan tog jag min bromsmedicin i form av en injektion i låret. En procedur jag upprepar en gång i veckan, på just tisdagar. Avonex kör jag på och upplever inga direkta biverkningar. De första veckorna fick jag influensaliknande symptom, men jag tar min Brufen, sover kanske aningen sämre och är lite slöare på onsdagar. Det kan jag leva med. Vanligtvis brukar jag försöka vara ledig från jobbet på onsdagarna, men i morgon har jag ett viktigt möte, och så var jag hemma i dag eftersom det skulle komma sotare och inspektera ventilationen här. Så i morgon får jag helt enkelt försöka suck it up.

I oktober har jag gått på Avonex i ett år och då ska jag göra en ny magnetröntgen, för att se om den över huvud taget gör någon nytta. Men jag tror faktiskt inte att jag har haft något nytt skov sen förra sommaren, då synen började krångla. Så jag hoppas på det bästa! Jag är inte spruträdd och upplever ju inga större problem med Avonexen så det vore väldigt tråkigt om den inte fungerar för mig...

För övrigt är jag uppe alldeles för sent eftersom ett av mina favoritprogram på teve går just nu - Property ladder på åttan. Så himla roligt och enerverande med folk som ska försöka sig på att göra klipp på fastighetsmarknaden genom att köpa ruckel och renovera - men som aldrig lyssnar på Sarah som försöker guida dem och som har många års lyckad erfarenhet. He he. Puckon.

testing.

Jag fick tips om att Windows live writer är smidigt att blogga med, men det finns inte till Mac (surpriiiise!) så jag kikade runt lite och lyckades hitta ScribeFire istället. Test test. Funkar? Måste smälla upp en bild också, vi tar den där med kläderna så får vi se hur det går! ;-)

.....hm... "Kunde inte bla bla API för uppladdning av bild". Meeeh!

Vi testar alltså utan bild, for now.

dagens lunch.


Stekt, panerad sejfilé med kokt potatis och äggsås. Eftersom salladen kändes lite snål rotade jag fram en burk sojabönor som jag rostade med olivolja och flingsalt. Mums!

Äggsåsen är gjord på rismjölk, men fetaosten är inte ju inte helt mjölkfri. Ah, det är svårt att undvika sånt där gött, särskilt när man redan har det hemma. Det vore ju faktiskt både ett moraliskt och miljömässigt brott att typ slänga det. He he.

red, blue and some dots.

Min favoritårstid är här. Tyvärr brukar den vara slut på en sekund och istället lämna över till vintern - och jag älskar de första två månaderna - som varar ända fram till mars. Februari och mars, vilka skitnödiga månader.

Anyway. Hösten. Vackert, klar luft och med möjlighet att ha på sig lite mer kläder. Jag gillar det, att ha på mig kläder. Tjockstrumpor, koftor och strumpbyxor. Mysigt, kan vi sammanfatta det, och det är nog min favoritsysselsättning. Att mysa.

Trots att H&Ms hemsida är helt jädra puckad och det tog mig en timme (!) att lägga en liten beställning lyckades jag till slut. Den här klänningen och väskan är mina favoriter, rart!

(By the way. Jag minns mer och mer varför jag flydde från blogspot. Bilderna blir helt fucked up. Färgerna tappar otroligt mycket i intensitet - väskan är RÖD. Det blir nog bättre om du klickar på bilden och ser den förstorad.)