söndag 23 oktober 2011

välkommen vänner!

I eftermiddag fick jag spontanbesök (i min bok räknas vetskap om händelse 45 minuter innan den sker som spontan) av min fina fina Anneli panneli. Vi drack te, käkade ost med kex och lite fikabröd. Hon gör mig alltid så glad och sprudlande!

Nu börjar det äntligen kännas som att jag kommer igång med mitt sociala liv. Både september och oktober har varit späckade med jobb, dagtid som kvällstid här i Örebro men också tjänsteresor till andra städer. Då hamnar tyvärr relationer i kläm... Men i torsdags kom bästa Mia hit och nu i veckan ska jag äntligen träffa Ida (vi har inte setts på jag vet inte hur länge!) för presentshopping och fika på stan. På fredag ska jag, Ida och två vänner (som nyss har fyllt år - därav presentshoppingen) äta middag på ett nyöppnat italienskt ställe i stan. Vi fyra har som tradition att gå ut och äta några gånger per år, det är supertrevligt och vi kan sitta och prata om livet lite hur länge som helst!

Och på tal om traditioner! På lördag är det julmarknad i Julita, och jag, Ida och min mamma åker dit varje år. Tror det blir för fjärde gången nu faktiskt. En himla mysig tradition! Nu ska min pappa följa med för andra året i rad, så nu blir det minsann tradition även för honom. ;-)

Nu ska jag se klart på matchen mellan Filip & Fredrik och Felix & Thomas, sen är det dags att krypa ner i sängen. God natt!

helgen.

Åh, så skönt det känns med helg! Fast den har gått i en ruskig fart, men med tanke på hur snabbt veckorna rullar på så är det ju snart helg igen. ;-)

I fredags hetsjobbade jag till klockan 16 med en broschyr som skickades fram och tillbaka och som vi fortfarande inte är riktigt klara med. Många kockar... Men som sagt, 16 slutade jag och blev hämtad av Jonatan som har varit hemma sjuk hela veckan. Stackarn... Vi var tvungna att handla mat så det blev en tur till Ica Maxi där djungelns lag råder varje fredag. Hjälp! På kvällen kom ett par vänner förbi och vi åt pizza och kollade på film. Eller nja, dom kollade och jag somnade. Så roligt sällskap är jag en fredagskväll!

Lördagen inleddes med att jag tog en liten promenad bort till Malins hembageri och köpte på mig ett levainbröd, honungsbröd, frallor, arraksbollar och kanelbullar - för på kvällen väntade vi besök av mina föräldrar, min storasyster och hennes sambo och yngsta son. Mysigt! Bageriet jag handlade hos använder sig av kravmärkt mjöl och närproducerade råvaror, inget fusk och helt galet gott bröd. Helt klart det bästa alternativet om man inte hinner eller orkar baka eget.

Under dagen städade vi och jag gjorde rulltårta och förberedde ägghalvor. Hellre för många godsaker än för få när jag bjuder in till kvällsfika! Och jag tror inte att någon behövde köpa med sig pizza på vägen hem, he he.


Redo för gästerna!


Och vi fick presenter! "Istället för blommor" sa både mamma och syster. :-) En stor lila ljuslykta och jättefina muggar. Tack snälla! Notera den strategiska placeringen av det nyproducerade porslinet framför Spisa Ribb-koppen. ;-)

I dag blir det en slappardag. Plocka och fixa lite efter gårdagen, laga mat och köra ett par maskiner tvätt. Det känns helt överkomligt efter den här arbetsveckan och inför kommande. Min ambition är att jobba klart med det som måste göras asap, och sen vara ledig torsdag och fredag. Jag känner verkligen att det skulle göra nytta för mig att vara ledig fler än bara två dagar i sträck, så det är min morot de närmaste dagarna. ;-)