tisdag 25 oktober 2011

prickar.

I dag efter jobbet (som jag inte är lika stressad över som jag var i går) hade jag en läkartid på vårdcentralen. Jag ringde för ett par veckor sen och ville få ett par, tre, fyra leverfläckar inspekterade.

"Ja, du har många prickar!" sa läkaren. Men domen föll som så att två ska knipsas bort - en på vänster sida av bålen som är väldigt mörk och oregelbunden till formen, och så en i min högra armhåla. Men den i armhålan ryker främst av praktiska skäl, det är nämligen så att den nästan flyger till prick-himlen varje gång jag rakar mig. ;-)

Läkaren jag träffade är samma läkare som tog mina MS-symptom på allvar, i början av 2010, innan jag hade fått diagnosen. Han hade skickat första remissen till neurologen men sen hade han inte hört något mer än att jag hade kommit dit för en första bedömning. Och jag fick tyvärr träffa en av hans kollegor senare på sommaren när jag fick ett skov (utan att veta vad det var) som inte var lika empatisk.

Jag berättade vad som hänt sen sist och han blev så glad över att få höra. Han ska gå igenom alla anteckningar från våra tidigare möten och se vad jag uttryckte - förhoppningsvis kan fler hjälpas tidigt! Vi är båda hoppfulla inför framtiden och med tanke på all forskning som pågår är jag inte ensam om att vara övertygad om att en lösning kommer inom en överskådlig framtid.

"Jag har haft en sjukdom som heter Multipel skleros"

Det drömmer jag om att få säga.