lördag 10 december 2011

dagens lunch.


I dag bakade jag pitabröd och gjorde falafel. Så mycket godare än köpta och enkelt att göra. Oftast träffar man på falafel i form av friterade bollar, men jag gjorde platta små biffar som jag stekte i lite olivolja.

Men, det går ju inte att bara äta falafel med bröd. Av turkisk yoghurt, skal och saft från lime, örtsalt, peppar och lite honung gjordes en jättegod kall sås som fick sällskap av gula pärltomater, fetaost, gurka och ruccola.

juletid.

Min pappa frågade för någon vecka sedan om jag fortfarande var bränd. Nej, jag är ju inte det som tur är, och jag har inte bränt mig på nytt. ;-)

Jag jobbar ju framför dator under mer eller mindre hela mina arbetsdagar, och väldigt ofta startar jag inte ens upp min privata när jag har kommit hem. Det där att blogga i mobilen har jag inte, ehm, lärt mig.

Men sen sist då? Sambon har bytt jobb och slipper gå och lägga sig klockan åtta på kvällen och gå upp innan fyra på mornarna. Jag har tagit en paus från Modiodalen efter att jag fick lite bröstmärtor; opererat bort två leverfläckar (sviterna efter det kan jag gnälla om i en halv evighet men nöjer mig med att säga att en massa plåster i en armhåla inte är bra för en känslig hud och att jag längtar ihjäl mig efter en lång, ordentlig dusch - måndag måndag måndag); firat min svägerskas födelsedag och även min systerson som blev hela elva år; gosat med bebisar; ätit gudomligt god mat; bakat saffransbullar och lussekatter; varit social och rest till Växjö i tjänsten med min vän Carro som agerade assistent. Förutom att jobba bodde vi på hotell och drack rödvin, strosade lite på stan och mitt sällskap var ypperlig på att fråga om jag verkligen behövde det ena fina efter det andra. Ett ljus kom jag hem med, det tyckte jag att jag behövde. ;-)

Det har också hunnit bli en ny månad sedan jag skrev sist. Den bästa bästa månaden på heeela året! Mysmånaden. Låt mig bjuda på ett par bilder hemifrån oss...


På loppis köpte jag en gammal bakform, placerade tre vita hyacinter (som i skrivande stund har börjat att blomma) och proppade ner mossa som min mamma plockat åt mig.


Adventsljusstaken är ny för i år och fylld med hasselnötter. Det känns lite säkrare än torr mossa...

I dag har jag inga som helst planer - och det känns så skönt! Det finns saker jag skulle vilja eller behöver göra, men ingenting är liksom hugget i sten. Att städa, baka saffransskorpor, laga falafel, kolla på julkalendern (jag har inte sett ett enda avsnitt!) och klä om köksstolarna är lite av det jag skulle vilja åstadkomma under dagen och kvällen. Jonatan jobbar hela helgen och käkar julbord på butikens lager i kväll så jag får allt försöka roa mig bäst jag kan. ;-)