måndag 24 oktober 2011

äkta vara.


I vår kyl finns nu den här lilla, lilla burken - istället för vaniljsocker som innehåller onödigt socker och tillsatser och ofta inte ens äkta vanilj, utan vanillin som kommer från en jäkla gran. Gött va? Vaniljstången är en del av en orkidé (en sån har jag också nuförtiden, men vanilj blir det inte av den) som man låter torka och ha sig under sex månader. Man måste dessutom pollinera vaniljorkidéer för hand! Det krävs alltså en del pyssel och jobb och därför är vanilj världens näst dyraste krydda efter saffran.

Men äkta vanilj är betydligt drygare än så kallat vaniljsocker, så att den här yttepytteburken kostade drygt 40 kronor gör mig ingenting. Jag lägger hellre de pengarna på äkta vara än 10 spänn på en burk med socker, potatisstärkelse och gran.

ropa inte hej...

...förrän du vet hur mycket som ska göras på jobbet. Och när du tror att du har det under kontroll betyder det egentligen att du inte har en aning.

Sa jag att jag tänkte ta ledigt på torsdag och fredag? HA HA HA... :-(

Jag måste säga högt till mig själv att stressa ner, att jag inte är på jobbet nu, att jag ska ta det lugnt, inte tänka på allt som måste göras nu nu nu. Ett djupt andetag och tankarna fokuserade på att det kommer gå vägen. Det ordnar sig.

Jag måste bara börja jobba klockan 6 för att hinna. Typ.