måndag 21 maj 2012

lyckan.


Klara, färdiga, gå!


Att ensam växa ur sin bunke...


... Och förvandlas till fyra.


Ikväll är det mycket möjligt att jag tar en överdos kolhydrater. Tjoho vad fantastiskt gott brödet blev! 

Om du som jag är sugen på att baka surdegsbröd men inte har riktigt engagemanget eller lusten (eller behöver öva på att inte vara så överdådigt duktig hela tiden) så kan jag verkligen rekommendera den färdiga surdegsgrunden från KronJäst. Det finns både vete-grund och råg-grund, nästa gång ska jag testa rågen. Står intill den färska jästen i matbutiken och kostar runt 20-lappen. Nu såg jag dessutom att KronJäst har pedagogiska FILMER på sin hemsida som man kan kika på.

Nu ska jag ta en till macka. Hej svejs!

EN TIMME och 5 MACKOR SENARE: Ont i magen. Men värt det.

spänning.

På köksbänken står en plåt med surdegsbröd som jäser för fullt. I soffan sitter en mindre sur Jessica som dricker cappuccino och säkert också jäser lite grann. 

Det är första gången jag bakar på surdeg och jag fuskade faktiskt lite lite lite. Jag köpte nämligen en färdig surdegsgrund på burk.

På återseende med det färdiga och förhoppningsvis smaskiga resultatet!

förmiddagar à la Aska.