måndag 29 augusti 2011

diet.

Eller nej. Jag gillar inte riktigt det ordet alltså... Men jag ska försöka mig på att utesluta mjölkprodukter då de enligt vissa källor är "inflammatoriska". Det finns flera födoämnen som anses vara det (gluten, ägg och animaliskt fett till exempel) och det kan eventuellt ge ökade symptom och bidra till en sämre sjukdomsbild.

Fast egentligen känner jag mig inte så insatt i det här med kost och MS. Det finns en del som anser att man ska utesluta än det ena än det andra från sin tallrik, medan andra menar på att en "balanserad kost" är nyckeln. Jag försöker läsa och läsa men när inte ens sjukvården kommer med några konkreta råd känns det svårt.

Well, bort med en del mjölkprodukter i alla fall. Havreyoghurt i frukostsmoothien och rismjölk i glaset. Vi äter redan relativt lite kött, kanske 1-2 gånger i veckan och fisk minst 1 gång i veckan (borde bli oftare).

Har du som läser det här MS? Hur äter du? Tell me!

1 kommentar:

Lilly Lee sa...

Ja det är skitsvårt det där med kosten... jag har undvikit alla mjölkprodukter och ersatt med havremjölk, rismjölk och havregrädde, men nu har jag även köpt mjölkfritt smör, då jag håller på att DÖÖ utan att få ta en smörgås ;-) Så då blir det smöret på glutenfritt hårdbröd eller riskaka och lite rökt lax på tex, såå gott! Finns glutenfri leverpastej också, mums!
Jag har lite svårt att utesluta köttet dock, borde bli mindre!